Boost – Hvad er det?


Når du booster en stofble, lægger du ekstra indlæg i for at få den til at suge mere

Indimellem kan du komme ud for at stofbleen i sig selv ikke absorberer nok.

Så skal der “boostes”. Det kan både være relevant med ekstra boost hos børn der ammer rigtig meget (før de kommer på overgangskost), men også de ældre børn tisser ofte mere end gennemsnittet.

Du kan få indlæg i alle størrelser og tykkelser, det er blot et spørgmål om at prøve sig frem.

Der er dog nogle gode tommelfingerregler

  • Hamp er super godt som ekstra booster, da det suger supergodt – ofte er det blandet med bomuld, og her vil jeg råde dig til at gå efter en blanding med hamp og økologisk bomuld. Så får du stofbleverdenens svar på superabsorberende stof 😉
  • Bambusboostere er økonomiske, velsugende og det allernemmeste at holde blødt og fleksibelt i vask. Gå efter en booster på 3-4 lag, og tænk over om du har mest glæde af en kort booster som ligger forrest i bleen eller fx en prefold som fylder hele bleens længde.
  • Mikrofiber er en type booster der ofte hører med i billigere bleer. Det er dog ikke kun til at kimse af, det suger nemlig super hurtigt og er formidabelt som “næsten-top-lag”. Grunden til at jeg skriver næsten, er fordi mikrofiber IKKE må røre huden. Det er lavet af små “kroge”, modsat frotté der er løkket. De små kroge er hudirriterende, derfor skal mikrofiber altid gemmes i en lomme på bleen eller under en fleeceliner for eksempel.

Bleer kan ikke boostes uendeligt.

  • Nogle bletyper suger generelt bedre end andre. Har du en supertisser, vil det ofte give et “bullet proof” resultat hvis du går efter et todelt blesystem med separat “formsyet” stofble og blebuks over. Et todelt system er nemmere at booste end både Ai2, AIO eller lommebleer. De kan nemlig kun boostes til en vis grad, før de ikke længere kan slutte ordentligt til i benene og derfor risikerer at lække.
  • Natbleer skal have meget sug. Tænk over at købe sug i god kvalitet, og en ble der kan rumme alle de indlæg du har brug for uden at den bliver ubehagelig får barnet.
  • Boost foran eller midtfor. Langt de fleste børn tisser primært foran eller midt på bleen. Derfor kan du med fordel folde dine boostere hér hvor det gælder, og lade barnet slippe for fyldet bagpå hvor det ikke er nødvendigt med ekstra indlæg. Så ligger det også bedre om natten 🙂