Problemer med stofbleerne? Måske finder du svaret her!

 

Har du specifikke problemer med dine stofbleer?
Her finder du nogle gode tips til de mest almindelige udfordringer og problemer du kan støde på når du bruger stofbleer.

Ofte når der opstår problemer - det kan være sugeevne eller måske rødmen og det der er værre - kan det hjælpe at prøve at ændre på jeres vaskerutiner. Forskellige børn reagerer på forskellige stoffer i vaskemidlerne, så døjer I for alvor med den slags vil det til enhver tid være et af mine første bud på en løsning.

_____

Mit barn døjer med rød numse - hvad gør jeg?

Hvis dit barn i perioder døjer med rød hale, kan det hjælpe at lægge et fleeceindlæg eller silkeindlæg inderst i stofbleer. Det holder huden omkring bleområdet tørt, og giver dermed huden mulighed for at få lidt luft.

Et andet godt råd er at lade dit barn ligge/løbe blefri så længe som muligt når du skifter ble. Det giver huden mulighed for at lufte godt igennem inden bleen kommer på igen. Du kan også gennemtørre huden med en hårtørrer på laveste blus - pas bare meget på ikke at komme for tæt på, brændt barn er ikke godt...

Du kan læse om flere råd til rød numse HER!

_____

Jeg er helt nybegynder, og stofbleerne bliver bare dyngvåde!
Der er en overgangsperiode hvor huden skal vænne sig til stofbleerne, hvis du er vant til at bruge engangsbleer. Engangsbler indeholder superabsorberende stoffer, der er så kraftfulde, at de nærmest trækker fugten ud af huden (I know, ret skræmmende, ikk`?). Huden stimuleres derfor til at producere fugt på højtryk, og den skal lige have lov at vænne sig til de nye - og sundere - forhold.

Det tager som regel 1-2 uger før huden er tilbage på normal - og i den periode vil stofbleerne blive vådere end de egentlig skal. Men hold ud, det skal nok komme til at fungere.

Du kan læse mere om omstillingsperioden fra engangsbleer til stofbleer HER!

_____

Mine stofbleer stinker af ammoniak når baby tisser
Det er der et nemt råd for - de skal nemlig strippes! Når stofbleer har været i brug i noget tid og er blevet vasket en hel del gange, kan der ophobe sig sæberester og måske rester af numse-cremer osv. Det sidder stadig tilbage i stofbleerne selv efter vask og så snart baby tisser reagerer "ophobningerne" med tisset og giver en stærk lugt.

Bare rolig, det er ret almindeligt og du har ikke gjort skade på dine stofbleer.

Læs mere om hvordan du stripper dine stofbleer HER!

_____

Mine stofbleer er stive som pap og suger heller ikke som de plejer.
Det lyder meget som en kalk-problem. Hvis du bor i et område med meget kalk i vandet - og du ikke sørger for at brug kalkfjerner fra tid til anden - vil kalken med tiden lægge sig i stofbleerne og gør dem både stive og forhindre dem i at suge ordentligt.

Kalken kan dog nemt kommes til livs ved at du jævnligt afkalker din vaskemaskine. Du kan også vælge et vaskemiddel med naturlig kalkfjerner som mælkesyre. Jeg anbefaler Ulrich Natürlichs økologiske vaskemiddel. Det afhjælper kalkproblemerne og er i øvrigt at superfint vaskemiddel.

Du kan se hvor hårdt (kalkholdigt) vandet i dit område er HER!

_____

Min barn får røde mærker, hvor blebuksen sidder til ved lår og talje
Det er ikke nødvendigvis et problem - du kender det nok fra de mærker du selv får fra sokker eller bluser, der sidder tæt ind til huden. Og de generer sjældent eller gør ondt.

Om det ER et problem afhænger af hvor dybe mærkerne er og om de strækker sig ud over selve det sted hvor elastikken har siddet. Hvis der kommer deciderede plamager der "bløder" ud over selve elastik-mærket, kan det tyde på at blebuksen generer unødigt. Det kan være, at dit barn reagerer overfor noget i selve stofbleen/blebuksen. Det kan også være, at bleen simpelthen har siddet på for længe, så der er kommer tis eller afføring ind ved elastikken, og er begyndt at ulme lidt under den stramme elastik.

Du kan læse en rigtig god engelsk artikel om de røde mærker HER!