Stofbleer giver luft i økonomien


En barnevogn, et lille drivhus til haven eller råd til at spise mere økologisk i dagligdagen... lyder dejligt ikk´?

Det er eksempler på, hvad du kan få ud af at vælge stofbleerne frem for brug-og-smid-væk modellen. Der er mange penge at spare - og du kan helt selv vælge hvad de skal bruges til, de en nemlig dine, lige ned i foret 😉


Jeg oplever af og til, at en kunde stejler over prisen på de dyreste stofbleer

- og især prisen på et fuldt ble-udstyr... Men sæt det op imod den konstante udgift du har med engangsbleer, og i den sidste ende er der faktisk rigtig mange penge at spare.

 

En bleperiode med engangsbleer

En normal engangsbleperiode er på ca. 3 år (og medregner vi natbleerne er den ofte længere). Med et gennemsnitligt dagligt bleforbrug på 6-7 engangsbleer - lidt flere den første tid, færre jo ældre barnet bliver - ender vi på den gode side af 7000 engangsbleer. Tager vi en gennemsnitlig pris på 1,5 kr pr. ble ender vi med en samlet udgift på ca. 10.500 kr...sådan i runde tal.

 

En bleperiode med stofbleer - op mod 30-40% billigere

En normal stofbleperiode er noget kortere, og ofte stopper barnet med ble ½-1 år tidligere end med engangsbleer - her er dog ingen garantier givet. Vælger I at investere i en standardpakke (ikke de dyreste og ikke de billigste stofbleer) kan den samlede udgift ligge på omkring 6500 kr.

  • Standard-stofblepakke ca. 3500-4000 kr.
  • Vask ca. 700 kr. årligt inkl. almindeligt vaskemiddel = ca. 1700 på 2½ år. (Tallet er i øvrigt beregnet af en vaskemaskinemontør)
  • Yderligere småting og udstyr ca. 1000 kr.

 

Du kan komme i gang for helt ned til 1000-1200 kr.

Er det økonomien der gør, at I vælger stofbleerne er det muligt at sætte en velfungerende stofblepakke sammen for så lidt som 1200 kr - dertil kommer så de andre udgifter på listen med vask og tilbehør. Du kan endda vælge, at bruge de gode gammeldags gylpeklude og selv strikke blebukser og komme i gang for endnu mindre...

Selv hvis I prøver at lægge de dyreste bleer i kurven, kører med specielle newborn-stofbleer de første måneder og hele vejen igennem vælger det dyrere alternativ, overstiger udgiften ikke på prisen for engangsbleer. Du kan naturligvis udvide din "stash" så den overskrider den udgift du ville lægge til engangsbleerne, men der vi mere ude i nørderi end decideret behov...

 

Ingen garantier, men der kan være mange penge at spare

Jeg kan ikke love dig, at netop den løsning du vælger i stofbleer sparer dig 30, 50 eller 60%, for der er lige så mange stofble-løsninger, som der er stofble-børn. Men der ER penge at spare, mange penge...og det er da fedt at spare, samtidig med at du vælger en sundere liv for dit barn. Win-win!