Hvad kan du vælge til de aller-allermindste?

Til de helt små - enten helt nyfødte eller endda præmature - er stofbleer en rigtig god idé, da det skærmer den ekstra sarte hud mod det kemiske bombardement fra engangsbleerne.

Er der tale om en præmatur eller meget lille baby kan det være en god investering at købe de regulære NB bleer, der fås så de passer helt ned til 2½ kg. De har som regel et "vægt-spænd" fra 2½ op til 6 kg, og kan dermed bruges de første måneder.

Er din nyfødte er stor basse kan du vælge onesize stofbleer
Har du derimod en halvstor nyfødt, der allerede vejer op mod de 4-4½ kg og derfor ligger lige på vippen til at kunne bruge onesize-bleerne eller de "almindelige" stofbleer i forskellige størrelser, kan du vælge den løsning. Det sparer naturligvis nogle penge, men med onesize stofbleer går du også lidt på kompromis med pasformen den allerførste tid.

NB-bleer er designet så de passe til de tynde lår og mens baby ikke har så meget sul på kroppen, hvor imod onesize-bleerne ofte vil kunne komme til at lække ved benene - simpelthen fordi baby endnu ikke har nok sul på kroppen. Men de skal nok komme til at passe, bare rolig 🙂

Du kan også vælge de gammeldags firkantede stofbleer
En løsning mange vælger for at komme i gang med stofbleerne fra dag 1, er at bruge de gammeldags firkantede stofbleer (gylpeklude) den allerførste tid. Du bruger alligevel temmelig meget tid på at nusse og pusle om baby - især den første tid - så tiden kan lige så godt bruges på at nusse med en stofble 😉

Se i videoen herunder, hvordan du kan folde og binde en gammeldags gylpeklud, så den kan bruges som stofble:

En anden god måde at komme i gang fra dag 1 - uden de store udgifter - er at vælge prefolds. De kan sidenhen bruges som indlæg/boostere i andre stofbleer, så købet vil aldrig være spildt.

Læs meget mere om prefolds HER!

Og se hele Ko og Ko´s udvalg af stofbleer til nyfødte og præmature HER!