Bambus – velsugende og blødt


Bambus er ganske enkelt genialt til stofbleer - det er blødt og lækkert og så suger det rigtig godt.


Som fiber er bambus det man kalder for en re-genereret fiber, eller en omdannet fiber, og er dermed i familie med tekstiler som f.eks. viscose. Bambussens fibre er fyldt med masser af bittesmå huller hvor fugten kan gemme sig i - og netop derfor er bambus så velsugende.

Du kan få bambus som både indlæg og som hele stofbleer - og har du f.eks. en bomulds-stofble, der gerne lige må få lidt ekstra "sug" så kunne du nemt booste den med et indlæg i bambus.


Er bambus miljøvenligt? Både ja og nej...
Bambus som plante (det er sjovt nok en græsart...en meget stor græsart ) er rigtig godt for miljøet der hvor den vokser vildt. Den kan vokse snart sagt alle steder, og er god til at binde jorden, hvor den ellers har det med at erodere bort p.g.a. vind og vejr.

Men når bambussen skal omdannes fra stive stængler til bløde fibre skal der bruges nogle ret kradse midler. Først skal fibren nedbrydes, for at man efterfølgende kan spinde tråde af bambusmassen. Det ER muligt at lave økologiske bambustekstiler, ved at nedbryde stænglerne med håndkraft, men det er en meget krævende arbejde og derfor fås der endnu ikke ret meget ægte økologisk bambus.

Som det er nu er oeko-tex as good as it gets, og det er også oeko-tex-certificeret bambus der er i de allerfleste bambus-stofbleer og indlæg du finder på det danske marked.


Buhuu - pandaen er truet og vi bruger dens mad
Bare rolig, den bambus der bruges til tekstiler og andre ting er ikke den samme som den søde, men kræsne, panda lever af. Så det skal ikke være derfor du fravælger stofbleer i bambus.